Zeleninové tarte
50 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 75gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCuketa
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 250gramůCibule
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr ementálského typu
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s máslem, přidáme lžíci vody, jedno vejce a špetku soli a vše pořádně promícháme v těsto. Uložíme do potravinové folie a dáme na hodinu do chladničky.
- 2Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dvě minuty vaříme v osolené vodě.
- 3Těsto vyndáme z chladu a vlijeme do formy na tarte. Na těsto rozložíme lehce povařenou zeleninu. Následně vše posypeme sýrem. Na závěr smícháme smetanu s vejcem a pepřem a vše přelijeme.
- 4Tarte pak vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Zeleninové tarte
Těsto je z rodu tzv. křehkých, tudíž určitě nepůjde do formy nalít, jak se píše v postupu 😉
Zeleninu jsem nevařila, ale podusila ve vlastní šťávě, abych nevylouhovala mnoho cenných vitamínů.
Pekla jsem v jedné velké kulaté formě, ale pro slavnostnější chvíle by určitě byly moc hezké malé tartaletky.
Chutnalo nám, takže palec nahoru 🙂