Zeleninové tarte

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s máslem, přidáme lžíci vody, jedno vejce a špetku soli a vše pořádně promícháme v těsto. Uložíme do potravinové folie a dáme na hodinu do chladničky.
  • 2
    Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dvě minuty vaříme v osolené vodě.
  • 3
    Těsto vyndáme z chladu a vlijeme do formy na tarte. Na těsto rozložíme lehce povařenou zeleninu. Následně vše posypeme sýrem. Na závěr smícháme smetanu s vejcem a pepřem a vše přelijeme.
  • 4
    Tarte pak vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Zeleninové tarte
Těsto je z rodu tzv. křehkých, tudíž určitě nepůjde do formy nalít, jak se píše v postupu 😉 Zeleninu jsem nevařila, ale podusila ve vlastní šťávě, abych nevylouhovala mnoho cenných vitamínů. Pekla jsem v jedné velké kulaté formě, ale pro slavnostnější chvíle by určitě byly moc hezké malé tartaletky. Chutnalo nám, takže palec nahoru 🙂