Zeleninové vdolky
50 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaVegeta
- 40gramůMouka polohrubá
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMrkev kořen
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 300gramůKvěták
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
910 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
89 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle. Přidáme očištěnou, na malé kousky nakrájenou zeleninu, mírně osolíme, okořeníme, opepříme a podusíme doměkka. Necháme vychladnout.
- 2Potom do zeleniny vmícháme vejce rozkvedlaná s moukou.
- 3Ze směsi tvarujeme menší vdolky a opékáme je v pánvi v dostatečném množství oleje dozlatova.
- 4Vdolky upravíme na talíře a podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.