Zeleninové závitky
30 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2kusyBaby kukuřice
- 1kusCeler řapíkatý
- 4kusyCibulka jarní
- 4kusyKaštany vodní
- 2lžíceOřechy Kešu
- 1lžičkaZázvor celý
- 30gramůBambusové výhonky konzervované
- 1kusMrkev kořen
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 1kusZelí čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Baby kukuřičky nakrájíme na kolečka. Zázvor nastrouháme. Mrkev, celer, cibulky, česnek, kaštany, oříšky kešu a bambusové výhonky drobně nakrájíme. Vše vložíme do mísy a řádně promícháme.
- 2Listy zelí vložíme do žáruvzdorné mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme minutu listy pařit. Poté vodu slijeme a listy necháme okapat.
- 3V jiné misce smícháme sezamový olej se sójovou omáčkou. Promícháme a touto směsí přelijeme zeleninu. Řádně promícháme tak, aby zelenina byla pokrytá.
- 4Spařené listy rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme 2 lžíce zeleninové náplně. Listy přehneme, svineme tak, aby vznikly závitky. Zpevníme je párátky.
- 5Závitky vložíme na talíř, vložíme do bambusového pařáčku, přikryjeme a vaříme v páře 20 minut.
- 6Hotové závitky servírujeme teplé s chilli omáčkou nebo s omáčkou sójovou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.