Zeleninovo-fazolová směs
30 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 150gramůFazole
- 8kusůMrkev kořen
- 6kusůTuřín
- 0,5kusKvěták
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3decilitryJogurt krémový bílý natur
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Od stopky oddělíme fazole, očistíme a rozlomíme na dvě poloviny. Na poloviny rozkrájíme mrkve a tuřín nakrájíme na čtvrtiny. Na růžičky rozdělíme květák a nejtužší část odrřízneme. Zeleninu napařujeme nad vroucí osolenou vodou tři minuty. Poté nabereme zeleninu do cedníku a ponoříme do studené vody.
- 2Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme.
- 3Smícháme solamyl, jogurt, rajčatový protlak a vymícháme pastu. Smícháme v pánvi s cibulí a smažíme, dokud se vše nepromíchá.
- 4Napařenou zeleninu necháme okapat a vmícháme ji do omáčky. Osolíme, přidáme mleté chilli a pod pokličkou vaříme 5 minut.
- 5Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.