Zeleninový Ajvar
75 min.
Ingredience
- 1000gramůRajčata
- 1000gramůPaprika červená
- 500gramůCibule
- 50mililitrůOlej olivový
- 60gramůCukr krupice
- 200mililitrůOlej stolní
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
43 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí.
- 3Potom přidáme ocet, sůl, cukr a chilli. Vaříme dále do zhoustnutí. Uvařený ajvar nalijeme do vyvařených sklenic, zavřeme víčky a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.