Zeleninový bujon

110 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 2
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 3
    Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 4
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 5
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 6
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.