Zeleninový bujon
110 min.
Ingredience
- 200gramůTuřín
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 250gramůCeler bulvový
- 200gramůPetržel kořen
- 250gramůPórek
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5litrVíno růžové
- 1litrVoda pitná
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžíceSůl mořská
- 4kusyJalovec
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaLibeček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
- 2V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
- 3Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
- 4svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
- 5Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
- 6Případně dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.