Zeleninový hrnec
60 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 600gramůMrkev
- 400gramůCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme na pánvi. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
- 2Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky.
- 3Do sádlem vymazané remosky rozložíme vrstvu brambor a mrkve, osolíme, posypeme kořením a poklademe částí cibule. Vrstvy opakujeme.
- 4Nakonec vše zalijeme vývarem a pokrm v remosce dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.