Zeleninový koláč s kapustou

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
279 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme růžičkovou kapustu a nakrájíme spolu s brokolicí a mrkví na drobné kousky. Přivedeme k varu jeden litr vody a vsypeme do ní zeleninu. Uvaříme doměkka a scedíme.
  • 2
    Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, droždí a mléko. Vše pořádně promícháme a vložíme do formy na koláč.
  • 3
    Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme na koláč a na slaninu rozložíme zeleninovou směs.
  • 4
    Ušleháme vejce, smícháme se smetanou a přelijeme směsí celý koláč.
  • 5
    Zeleninový dort přikryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.