Zeleninový koláč s kapustou
95 min.
Ingredience
- 1kilogramKapusta růžičková
- 500gramůBrokolice
- 300gramůMrkev kořen
- 200gramůSlanina vepřová
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůMléko polotučné
- 10gramůDroždí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
279 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme růžičkovou kapustu a nakrájíme spolu s brokolicí a mrkví na drobné kousky. Přivedeme k varu jeden litr vody a vsypeme do ní zeleninu. Uvaříme doměkka a scedíme.
- 2Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, droždí a mléko. Vše pořádně promícháme a vložíme do formy na koláč.
- 3Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme na koláč a na slaninu rozložíme zeleninovou směs.
- 4Ušleháme vejce, smícháme se smetanou a přelijeme směsí celý koláč.
- 5Zeleninový dort přikryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.