Zeleninový krém s krupkami
40 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaMuškátový květ
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůKrupky trhané
- 2decilitryMléko polotučné
- 500gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1lžícePažitka
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
66 mg
Postup přípravy
- 1Krupky spaříme vařící vodou, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka. Přidáme zeleninu, vaříme vše do měkka.
- 2Část zeleniny oddělíme, zbylou zeleninu i vývar s krupkami rozmixujeme a uvedeme do varu. Přidáme mléko, špetku muškátu, bujón, krátce povaříme.
- 3Polévku rozdělíme na talíře, přidáme kousek másla, oddělenou zeleninu a nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.