Zeleninový nákyp s vejci
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl bylinková
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaNové koření mleté
- 100mililitrůMinerální voda jemně perlivá
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1šálekŘeřicha
- 8kusůVejce slepičí
- 600gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
999 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi podusíme zeleninu, osolíme špetkou soli, přidáme kmín a nové koření. Hotové zchladíme.
- 2Minerálku rozmícháme s vejci, osolíme a opepříme.
- 3Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní zeleninovou směs a rozmíchaná vejce. Mísu přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 130°C zhruba 20 minut. V polovině pečení pokličku sejmeme a zapečeme dozlatova.
- 4Nákyp podáváme s řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.