Zeleninový pudink

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou.
  • 2
    Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Oloupanou mrkev (jednu nakrájíme na měsíčky a odložíme) povaříme v osolené vodě 8 minut.
  • 4
    Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme ve vroucí vodě a vmícháme do špenátu. Vypláchneme nákypovou formu a naplníme ji polovinou pyré. Navrch rozložíme větší část vařené mrkve a zakryjeme špenátovým pyré. Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.
  • 5
    Pudink vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme zbylou mrkví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.