Zeleninový pudink
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 8plátkůŽelatina bílá plátky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 8kusůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou.
- 2Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Oloupanou mrkev (jednu nakrájíme na měsíčky a odložíme) povaříme v osolené vodě 8 minut.
- 4Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme ve vroucí vodě a vmícháme do špenátu. Vypláchneme nákypovou formu a naplníme ji polovinou pyré. Navrch rozložíme větší část vařené mrkve a zakryjeme špenátovým pyré. Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 5Pudink vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme zbylou mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.