Zeleninový salát s červenou řepou
30 min.
Ingredience
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 60gramůPórek
- 150gramůOkurka salátová
- 150gramůRajčata
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
- 150gramůMrkev kořen
- 160gramůRohlíky celozrnné
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev nastrouháme nahrubo, nakládanou červenou řepu nakrájíme na plátky, pórek na nudličky, salátovou okurku na tenké hranolky, rajčata na kostičky, petrželku posekáme. Zeleninu vložíme do skleněné mísy, zasypeme petrželkou, zalijeme olivovým olejem, zakápneme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. Důkladně dvěma vidličkami promícháme a dáme vychladit.
- 2Podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.