Zeleninový salát s jogurtovým přelivem

15 min.
Egypt

Ingredience

    • 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
    • 2kusyMrkev kořen
    • 1kusOkurka salátová
    • 1kusCibulka jarní
    • 1stroužekČesnek
    • 1špetkaSůl
    • 200gramůJogurt bílý
    • 1kusSalát hlávkový
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev omyjeme, oškrábeme, uvaříme do poloměkka a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou zelenou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Sterilovaný hrášek a kukuřici slijeme a dáme do mísy, přidáme nakrájenou mrkev, okurku a cibulku.
  • 3
    Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a s jogurtem a přidáme do mísy k zelenině.
  • 4
    Ozdobíme listy omytého hlávkového salátu a před podáváním řádně vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.