Zeleninový salát s jogurtovým přelivem
15 min.
Ingredience
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 200gramůJogurt bílý
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev omyjeme, oškrábeme, uvaříme do poloměkka a nakrájíme na kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou zelenou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
- 2Sterilovaný hrášek a kukuřici slijeme a dáme do mísy, přidáme nakrájenou mrkev, okurku a cibulku.
- 3Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a s jogurtem a přidáme do mísy k zelenině.
- 4Ozdobíme listy omytého hlávkového salátu a před podáváním řádně vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.