Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou

25 min.
Čína

Ingredience

    • 115gramůHrachové lusky
    • 115gramůFazolové lusky zelené
    • 115gramůZelí čínské
    • 115gramůFazolové výhonky
    • 1špetkaSůl
    • 0,25kusSalát ledový
    • 0,5kusOkurka salátová
  • Zálivka
    • 1stroužekČesnek
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 1kusChilli paprička zelená
    • 3lžíceKokosový krém
    • 5lžicVoda pitná
    • 2lžičkyOmáčka rybí
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 1kusLimetka
    • 2lžíceMáta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cca 4 minuty v ní spaříme rozkrojené hrachové a fazolové lusky společně s oloupanou a na plátky nakrájenou okurkou. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  • 2
    Mezitím připravíme zálivku. V hmoždíři utřeme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a cukr. Poté přidáme kokosový krém, vařící vodu, rybí omáčku, olej, šťávu vymačkanou z limetky a nakrájenou mátu. Důkladně promícháme.
  • 3
    Zelí nakrouháme nahrubo a společně s fazolovými výhonky a spařenou zeleninou naaranžujeme do košíku vyloženého salátovými listy. Zálivku podáváme v misce zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.