Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou
25 min.
Ingredience
- 115gramůHrachové lusky
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 115gramůZelí čínské
- 115gramůFazolové výhonky
- 1špetkaSůl
- 0,25kusSalát ledový
- 0,5kusOkurka salátová
- Zálivka
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusChilli paprička zelená
- 3lžíceKokosový krém
- 5lžicVoda pitná
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusLimetka
- 2lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cca 4 minuty v ní spaříme rozkrojené hrachové a fazolové lusky společně s oloupanou a na plátky nakrájenou okurkou. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 2Mezitím připravíme zálivku. V hmoždíři utřeme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a cukr. Poté přidáme kokosový krém, vařící vodu, rybí omáčku, olej, šťávu vymačkanou z limetky a nakrájenou mátu. Důkladně promícháme.
- 3Zelí nakrouháme nahrubo a společně s fazolovými výhonky a spařenou zeleninou naaranžujeme do košíku vyloženého salátovými listy. Zálivku podáváme v misce zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.