Zeleninový salát s mini Penne těstovinami
22 min.
Ingredience
- 110gramůOkurka salátová
- 1kusCibule lahůdková
- 2kusyRajčata sušená sterilovaná
- 1kusChilli paprička
- 80gramůSýr balkánský
- 3lžíceSójové výhonky
- 0,5lžíceOlej sezamový
- Vařené těstoviny
- 40gramůTěstoviny Penne
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
17 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní italské těstoviny mini Penne (ve tvaru trubek) a uvaříme je při mírné teplotě al dente. Vaříme 7 minut. Pak je scedíme, v sítu pod studenou vodou propláchneme a necháme vychladnout.
- 2Omytou salátovou okurku a očištěnou lahůdkovou cibuli rozkrojíme podélně na poloviny, pak z okurky nakrájíme plátky, z cibule nudličky. Sušená konzervovaná rajčata necháme z oleje okapat, ten zachytíme do skleničky a pak je pokrájíme na proužky. Červenou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky. Balkánský sýr rozkrájíme na malé kostičky přibližně 1.5x1.5cm velké. Vše dáme do mísy s těstovinami, promícháme, pokapeme olejem z rajčat a sezamovým olejem.
- 3Salát vložíme do misek, ozdobíme výhonky řeřichy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.