Zeleninový salát s pšenicí

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pšenici vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté zcedíme, necháme okapat a ještě v utěrce dokonale osušíme a rozprostřeme na další utěrku, aby doschla.
  • 2
    Mezitím do mísy nakrájíme jarní cibulku na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, přidáme nasekanou petrželku a mátu. Nakonec vmícháme pšenici, a salát dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Na zálivku smícháme olej, citronovou šťávu, pepř a sůl, hotovou zálivkou polijeme vychlazený salát a servírujeme na listech rukoly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.