Zeleninový salát s pšenicí
15 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůPšenice - obilky
- 60gramůMáta
- 150gramůCibulka jarní
- 200gramůRajčata
- 50gramůPaprika červená
- 50gramůPaprika zelená
- 0,5litrVoda pitná
- 100gramůPetržel kudrnka
- 1hrstRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pšenici vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté zcedíme, necháme okapat a ještě v utěrce dokonale osušíme a rozprostřeme na další utěrku, aby doschla.
- 2Mezitím do mísy nakrájíme jarní cibulku na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, přidáme nasekanou petrželku a mátu. Nakonec vmícháme pšenici, a salát dáme do lednice vychladit.
- 3Na zálivku smícháme olej, citronovou šťávu, pepř a sůl, hotovou zálivkou polijeme vychlazený salát a servírujeme na listech rukoly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.