Zeleninový talíř
30 min.
Ingredience
- 1kusBrokolice
- 16kusůŽampiony čerstvé
- 4kusyCeler řapíkatý
- 2kusyOkurky
- 8kusůRajčata
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 4kusyMrkev kořen
- 1kusKvěták
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme studenou omáčku: do zakysané smetany vmícháme směs bylinek dle chuti (mohou být i sušené) a osolíme. Omáčku necháme asi 30 minut v chladu odležet.
- 2Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky nebo použijeme celá koktejlová rajčátka.
- 3Servírujeme na velkém tácu, kde doprostřed umístíme hlubší misku s omáčkou a obložíme pokrájenou zeleninou.
- 4Druhy zeleniny můžeme obměňovat dle sezóny a chuti, ale vždy použijeme pouze syrovou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.