Zeleninový talíř s arašídovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 100gramůFazolové výhonky
- 0,5kusPekingské zelí
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusSalát římský
- 1kusOkurka salátová
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1lžičkaChilli omáčka
- 100gramůMáslo arašídové
- 125mililitrůVoda pitná
- 125mililitrůJogurt nízkotučný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1kilogramBrambory rané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ze zelených fazolových lusků okrájíme špičky, oloupané mrkve nakrájíme na tenké proužky, pekingské zelí na nudličky, římský salát rozebereme na listy, salátovou okurku nakrájíme na proužky.
- 2Oškrabané nové brambory uvaříme doměkka a necháme je vychladnout. Postupně, asi po minutě, krátce povaříme každý druh zeleniny zvlášť (kromě salátu a okurky). Spařenou zeleninu vyjmeme a položíme do misky s ledovou vodou.
- 3Servírovací talíř obložíme listy římského salátu, na které naaranžujeme brambory a jednotlivé druhy zeleniny.
- 4Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji opečeme na suché teflonové pánvi doměkka. Přidáme chilli omáčku, arašídové máslo a vodu. Směs dobře promícháme a pomalu přivedeme k varu.
- 5Pánev sundáme z plotny, vmícháme jogurt a opepříme. Arašídovou omáčku servírujeme ve zvláštní misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.