Zeleninový vývar
60 min.
Ingredience
- 1kusPetržel kořen
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 1kusPórek
- 1lžičkaSůl
- 10dekagramůHouby sušené
- 1kusKvěták
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, na hrubo nastrouhanou zeleninu uvaříme v osolené vodě cca 1/2 hodiny.
- 2Vývar zcedíme a poté v něm povaříme na růžičky rozebraný květák. Zároveň přidáme nudle či jinou zavářku a povaříme.
- 3Do hotové polévky přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.