Zelený chřest s lososem
85 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyŠalotka
- 0,25litrVíno bílé
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžícePažitka
- 4plátkyLosos - filety
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
216 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Konce odkrojíme z oloupaného chřestu. Do hrnce dáme větší množství vody, osolíme ji a dáme vařit. Přidáme cukr a lžíci másla a chřest vaříme 15 minut. Vyndáme ho a necháme okapat.
- 2Šalotku oloupeme a nasekáme. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme šalotku, podlijeme ji 0,125 l bílého vína a necháme téměř vyvařit. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolíme, opepříme a udržujeme teplou.
- 3Pažitku nakrájíme a přidáme do omáčky.
- 4Zbytek vína uvedeme do varu a přidáme 0,25 l vody. Osolíme a opepříme lososa a dáme ho do vývaru. Vaříme 8 minut.
- 5Lososa podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.