Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem
35 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kusRajčata
- 6lžicBalsamico ocet
- 75gramůSýr Parmezán
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kilogramyChřest zelený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
140 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a odřízneme svrchní část výhonků, které povaříme ve vroucí osolené vodě. Zbytek výhonků nakrájíme na drobné kostičky. Z rajčete vydlabeme dužinu a zbytek rajčete nakrájíme na drobné kousky. Parmezán nastrouháme.
- 2Uvařený chřest slijeme a necháme okapat. Syrové kostičky chřestu dáme na servírovací misky a zalijeme připravenou marinádou.
- 3Marinádu připravíme:
- 4Ocet ochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem a pepřem, a na konec vmícháme kousky vařeného chřestu a rajčete.
- 5Na marinádu navrstvíme vařené kousky chřestu a necháme v lednici vychladit. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.