Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
140 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a odřízneme svrchní část výhonků, které povaříme ve vroucí osolené vodě. Zbytek výhonků nakrájíme na drobné kostičky. Z rajčete vydlabeme dužinu a zbytek rajčete nakrájíme na drobné kousky. Parmezán nastrouháme.
  • 2
    Uvařený chřest slijeme a necháme okapat. Syrové kostičky chřestu dáme na servírovací misky a zalijeme připravenou marinádou.
  • 3
    Marinádu připravíme:
  • 4
    Ocet ochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem a pepřem, a na konec vmícháme kousky vařeného chřestu a rajčete.
  • 5
    Na marinádu navrstvíme vařené kousky chřestu a necháme v lednici vychladit. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.