Zelený tabbouleh

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur (drcenou pšenici) nasypeme do mísy a přelijeme 600 ml vroucí vody. Mísu zakryjeme otočeným talířem a necháme nejméně 20 minut stát. Všechna tekutina by se měla vstřebat, bulgur musí být měkký.
  • 2
    Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kousky. Kousky okurky vložíme do mísy.
  • 3
    Z jarních cibulek odstraníme zelené části, zbytek nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy k okurkám. Do mísy přimícháme také nadrobno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru.
  • 4
    Vychlazený bulgur buď rukou nebo vařečkou v cedníku důkladně vymačkáme, abychom jej zbavili nadbytečné tekutiny, a přidáme ho do mísy k ostatním surovinám.
  • 5
    Do salátu vymačkáme šťávu z poloviny citronu, podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce oleje a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat citronovou šťávu i olej. Přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.