Zelený tabbouleh
20 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 300gramůBulgur
- 200gramůOkurky
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bulgur (drcenou pšenici) nasypeme do mísy a přelijeme 600 ml vroucí vody. Mísu zakryjeme otočeným talířem a necháme nejméně 20 minut stát. Všechna tekutina by se měla vstřebat, bulgur musí být měkký.
- 2Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kousky. Kousky okurky vložíme do mísy.
- 3Z jarních cibulek odstraníme zelené části, zbytek nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy k okurkám. Do mísy přimícháme také nadrobno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru.
- 4Vychlazený bulgur buď rukou nebo vařečkou v cedníku důkladně vymačkáme, abychom jej zbavili nadbytečné tekutiny, a přidáme ho do mísy k ostatním surovinám.
- 5Do salátu vymačkáme šťávu z poloviny citronu, podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce oleje a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat citronovou šťávu i olej. Přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.