Zelí brukvové (kedlubnové)

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubny oloupeme, opláchneme, nakrájíme je nebo nastrouháme na nudličky, krátce spaříme a scedíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme kedlubny, okmínujeme a za občasného promíchání podusíme.
  • 3
    Ke konci dušení přidáme ocet, cukr, sůl a dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 12. 8. 2015
Zelí brukvové (kedlubnové)
Kedlubnové zelí dělám už léta, dá se říci, totožně. Přidávám i pár nasekaných středových listů. Dělávám větší porce, tak na 1 porci počítám 140 - 150 g čisté váhy. Podávala jsem s bramborami a pečenou vepřovou krkovičkou.