Zelí brukvové (kedlubnové)
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1200gramůKedlubna
- 200mililitrůVoda pitná
- 50gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyKmín celý
- 50gramůCukr krupice
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 20gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme, opláchneme, nakrájíme je nebo nastrouháme na nudličky, krátce spaříme a scedíme.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme kedlubny, okmínujeme a za občasného promíchání podusíme.
- 3Ke konci dušení přidáme ocet, cukr, sůl a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 12. 8. 2015
Zelí brukvové (kedlubnové)
Kedlubnové zelí dělám už léta, dá se říci, totožně. Přidávám i pár nasekaných středových listů. Dělávám větší porce, tak na 1 porci počítám 140 - 150 g čisté váhy. Podávala jsem s bramborami a pečenou vepřovou krkovičkou.