Zelí dušené se slaninou
40 min.
Ingredience
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůSlanina vepřová
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí rozpůlíme, vyřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a pozvolna vaříme.
- 2Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme k zelí, důkladně promícháme a dál vaříme. Občas promícháme, aby se mouka nepřichytávala ke dnu.
- 3V pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme k zelí, povaříme ještě 5 minut a odstavíme.
- 4Podáváme jako přílohu nebo náplň a všude tam, kde není potřeba zelí kyselé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.