Zelí dušené se slaninou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí rozpůlíme, vyřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a pozvolna vaříme.
  • 2
    Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme k zelí, důkladně promícháme a dál vaříme. Občas promícháme, aby se mouka nepřichytávala ke dnu.
  • 3
    V pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme k zelí, povaříme ještě 5 minut a odstavíme.
  • 4
    Podáváme jako přílohu nebo náplň a všude tam, kde není potřeba zelí kyselé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.