Zelí hlávkové bílé
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2gramyKmín celý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr krupice
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 20gramůSůl
- 1200gramůZelí hlávkové bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 500gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, rozkrojíme a vyřízneme košťály. Potom zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Krátce je spaříme, scedíme, zalijeme vodou a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kmín, zaprášíme moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme téměř doměkka.
- 3Ke konci dušení dochutíme zelí solí, cukrem, octem a znovu krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Zelí hlávkové bílé
Výborné. Dělala jsem na sádle. S bučkem a pleckem. Tuto chuťovku manžel nakonec spláchl pivečkem a vypadal velice spokojeně. Dík za recept. 🙂