Zelí hlávkové bílé

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, rozkrojíme a vyřízneme košťály. Potom zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Krátce je spaříme, scedíme, zalijeme vodou a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kmín, zaprášíme moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme téměř doměkka.
  • 3
    Ke konci dušení dochutíme zelí solí, cukrem, octem a znovu krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Zelí hlávkové bílé
Výborné. Dělala jsem na sádle. S bučkem a pleckem. Tuto chuťovku manžel nakonec spláchl pivečkem a vypadal velice spokojeně. Dík za recept. 🙂