Zelí na paprice
30 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na másle. Osolíme, zaprášíme paprikou, ihned podlijeme trochou vody a za občasného zamíchání dusíme.
- 2K téměř měkkému zelí přilijeme smetanu, ocet a přivedeme k varu. Dodusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.