Zelí na slanině
50 min.
Ingredience
- 900gramůZelí hlávkové bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSlanina vepřová
- 15gramůSůl
- 20gramůHřebíček
- 50gramůCibule
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
- 2Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, nyní vložíme do pánve zelí, ochutíme větším množstvím mletého hřebíčku, promícháme a pozvolna dusíme přibližně 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.