Zelí na slanině

50 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
  • 2
    Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, nyní vložíme do pánve zelí, ochutíme větším množstvím mletého hřebíčku, promícháme a pozvolna dusíme přibližně 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.