Zelí s fazolemi a vepřovým masem
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůVepřová plec
- 750gramůZelí kysané
- 1hrnekJáhly - loupané proso
- 300gramůFazole bílé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1211 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
49 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
24 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.
- 2Omyté, nakrájené maso spolu s kysaným zelím zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme spařené jáhly a vaříme doměkka.
- 3Z hladké mouky, sádla a najemno nakrájené cibule připravíme světlou cibulovou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, rozmícháme a povaříme. Přilijeme ji k masu a zelí a nakonec přimícháme uvařené fazole.
- 4Pokrm podle chuti přisolíme a ještě 10 minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.