Zelí s rozinkami
70 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyZelí hlávkové bílé
- 2litryVoda pitná
- 100gramůCibule
- 100gramůHusí sádlo
- 100gramůRozinky bílé
- 2kusyCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme špatné listy, odřízneme košťál, ostrým velkým nožem rozkrájíme a ve vroucí vodě vaříme 20 minut do měkka. Oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova osmažíme v pánvi na rozpáleném sádle, vsypeme do měkkého zelí, přidáme vanilkový cukr, rozinky, z citrónu vymačkáme šťávu, necháme ji zatím stranou, kůru nakrájíme a vložíme ji do hrnce s vařící směsí, vaříme ještě 20 minut.
- 2Před dovařením zelí ochutnáme, podle vlastní chuti dosolíme, přidáme pepř, osladíme cukrem a nakonec dochutíme připravenou citrónovou šťávou. Přiklopíme, necháme odpočinout a potom podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.