Zelí s rozinkami

70 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí odstraníme špatné listy, odřízneme košťál, ostrým velkým nožem rozkrájíme a ve vroucí vodě vaříme 20 minut do měkka. Oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova osmažíme v pánvi na rozpáleném sádle, vsypeme do měkkého zelí, přidáme vanilkový cukr, rozinky, z citrónu vymačkáme šťávu, necháme ji zatím stranou, kůru nakrájíme a vložíme ji do hrnce s vařící směsí, vaříme ještě 20 minut.
  • 2
    Před dovařením zelí ochutnáme, podle vlastní chuti dosolíme, přidáme pepř, osladíme cukrem a nakonec dochutíme připravenou citrónovou šťávou. Přiklopíme, necháme odpočinout a potom podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.