Zelí z cukety

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajče omyjeme rozkrojíme na polovinu.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném olivovém oleji cuketu podusíme se solí, kmínem, cukrem, pepřem, bobkovým listem, promícháme a dusíme pod pokličkou (10-15) minut.
  • 3
    V pánvi na rozpuštěné máslo přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji vodou, provaříme, přimícháme k cuketám, provaříme asi 1 minutu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 8. 2015
Zelí z cukety
Recept na zelí z dýní znám, ale zelí z cukety? To jsem nemohla nechat jen tak a musela jsem ho vyzkoušet. Výsledek byl vynikající. Po zelí se jen zaprášilo. Jako přílohu jsem zvolila knedlík – kupovaný (ale možná si už příště troufnu i na domácí 😉). Zelí z cuket je vhodné nejen pro dospělé, ale i pro děti. Našemu synovi moc chutnalo. Pokrm jsem osolila tak akorát, aby ho mohl i malý syn a při obědě bylo vidět, jak je spokojený a že mu moc chutná.