Zelí z cukety
30 min.
Ingredience
- 500gramůCuketa
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKmín celý
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka špaldová
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cuketu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajče omyjeme rozkrojíme na polovinu.
- 2V hrnci na rozpáleném olivovém oleji cuketu podusíme se solí, kmínem, cukrem, pepřem, bobkovým listem, promícháme a dusíme pod pokličkou (10-15) minut.
- 3V pánvi na rozpuštěné máslo přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji vodou, provaříme, přimícháme k cuketám, provaříme asi 1 minutu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 8. 2015
Zelí z cukety
Recept na zelí z dýní znám, ale zelí z cukety? To jsem nemohla nechat jen tak a musela jsem ho vyzkoušet. Výsledek byl vynikající. Po zelí se jen zaprášilo. Jako přílohu jsem zvolila knedlík – kupovaný (ale možná si už příště troufnu i na domácí 😉). Zelí z cuket je vhodné nejen pro dospělé, ale i pro děti. Našemu synovi moc chutnalo.
Pokrm jsem osolila tak akorát, aby ho mohl i malý syn a při obědě bylo vidět, jak je spokojený a že mu moc chutná.