Zelí z tykve
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 200gramůTykev
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaKmín celý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,1litrVoda pitná
- 40gramůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky rozkrájenou tykev, kmín, sůl a dusíme asi 5 minut. Potom zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody.
- 2Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme ji k tykvi, okyselíme, zalijeme zbylou vodou a povaříme asi 2 minuty.
- 3Podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.