Zelí zapékané s vepřovým masem
80 min.
Ingredience
- 1500gramůZelí kysané
- 500gramůVepřová plec
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3lžíceSádlo škvařené
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 3kusyCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle (2,5 lžíce). Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka.
- 2Omyté maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme spolu s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty asi 15 minut.
- 3Potom zelí s masem smícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.