Zelí zavařené v paprice
25 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžíceKmín celý
- 3lžičkySůl
- 4kusyPaprika žlutá
- 2litryVoda pitná
- 1kusDeko
- 35gramůCukr krupice
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
14 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Nejprve pokrájíme zelí na co nejmenší nudličky, poté je smícháme s kmínem a solí.
- 2Papriky omyjeme a ořízneme stopky, abychom se zbavili snadno jádřinců.
- 3Když je papriku očištěná, naplníme ji připraveným zelím.
- 4Ve větším hrnci dáme vařit vodu, sůl, cukr, ocet a Deko.
- 5Naplněné papriky klademe do důkladně umytých zavařovacích sklenic a zalijeme je vrchovatě lákem.
- 6Poté stačí sklenice pevně uzavřít a zavařit dle běžného postupu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.