Zelíčko
45 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 2mililitryVoda pitná
- 250gramůKlobása Dunajská
- 200gramůSlanina vepřová
- 4kusyBrambory
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika pálivá
- 2lžíceKečup
- 0,5lžičkaSůl
- 1hrstHouby sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky. Houby namočíme do 100 ml vody, oloupané brambory nakrájíme na kostky, zelí necháme okapat a překrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
- 2V kastrole rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme. Vmícháme papriky, kečup, namočené houby a zalijeme vodou. Přidáme brambory, bobkový list, osolíme a dusíme, až jsou brambory téměř měkké. Vmícháme zelí, klobásu a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.