Želírovaná mrkev
60 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 4gramyTymián čerstvý
- 100mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 400gramůMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka o síle 3 mm. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. Vaříme 3 minuty.
- 2Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme jí na rozpáleném másle. Přidáme vařenou mrkev, tymián, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a 100 ml vody. Vaříme 30 minut.
- 3Před servírováním vyjmeme tymián.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.