Zelná polévka na sádle
40 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůSádlo škvařené
- 15gramůCukr krupice
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření mleté
- 160gramůRohlíky celozrnné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cukr a jakmile začne lehce hnědnout, přisypeme zelí, krátce osmahneme, dáváme pozor, aby se cukr nepřipálil a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem a novým kořením, povaříme 20 minut a odstavíme.
- 2Polévku podáváme horkou s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.