Zelná polévka na sádle

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cukr a jakmile začne lehce hnědnout, přisypeme zelí, krátce osmahneme, dáváme pozor, aby se cukr nepřipálil a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem a novým kořením, povaříme 20 minut a odstavíme.
  • 2
    Polévku podáváme horkou s celozrnným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.