Zelná polévka s jáhlami
60 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 3kusyHouby čerstvé
- 40gramůJáhly - loupané proso
- 30gramůSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.
- 2Do vroucí polévky přidáme nakrájené zelí, očištěné, na plátky pokrájené houby a spařené jáhly. Vše vaříme do měkka.
- 3Nakonec polévku podle chuti přisolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.