Zelňačka s bůčkem
75 min.
Ingredience
- 160gramůVepřový bok
- 240gramůZelí kysané
- 50gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyBobkový list
- 5mililitrůOcet vinný
- 1200mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 20 minut. Kysané zelí trochu pokrájíme a přidáme k masu i s nálevem. Cibuli nakrájíme nadrobno, a spolu s máslem a moukou usmažíme cibulovou jíšku. Přilijeme do hrnce, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem, přidáme rajčatový protlak, bobkový list a dovaříme. Před podáváním odstraníme bobkový list a polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.