Zelňačka s bůčkem

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
531 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 20 minut. Kysané zelí trochu pokrájíme a přidáme k masu i s nálevem. Cibuli nakrájíme nadrobno, a spolu s máslem a moukou usmažíme cibulovou jíšku. Přilijeme do hrnce, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem, přidáme rajčatový protlak, bobkový list a dovaříme. Před podáváním odstraníme bobkový list a polévku podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.