Zelňačka s jikrami
45 min.
Ingredience
- 300gramůZelí kysané
- 150gramůKapří jikry
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1200mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme.
- 2Do hrnce nasypeme zelí, přidáme jikry, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přidáme do ní cibuli, necháme zpěnit, posypeme mletou paprikou, až se rozpustí v tuku, celou jíšku nalijeme do polévky. Ihned promícháme a dovaříme.
- 3Mimo oheň do polévky vmícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.