Zelňačka s kedlubnou
50 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůKedlubna
- 100gramůSlanina vepřová
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1200mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyMajoránka
- 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Slaninu pokrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přidáme trochu sádla, zaprášíme moukou a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přisypeme zelí s kedlubnou a povaříme. Ke konci vaření ovoníme majoránkou a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.