Zelňačka s vepřovým kolenem
125 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové koleno uzené
- 250gramůZelí kysané
- 1200mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůCibule
- 120gramůSmetana zakysaná 14%
- 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
910 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
- 2Do hrnce vložíme uzené vepřové koleno, zalijeme vodou, osolíme a vaříme nejméně hodinu. Scedíme, obereme maso od kosti a kůže, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Ještě zaprášíme mletou paprikou a krátce orestujeme. Opatrně ji vlijeme do vývaru, přidáme zelí, dosolíme, opepříme a dovaříme.
- 3Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a kysanou smetanu podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.