Zelňačka s vepřovým kolenem

125 min.

Ingredience

    • 400gramůVepřové koleno uzené
    • 250gramůZelí kysané
    • 1200mililitrůVoda pitná
    • 8gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 60gramůSádlo škvařené
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 80gramůCibule
    • 120gramůSmetana zakysaná 14%
    • 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
910 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
  • 2
    Do hrnce vložíme uzené vepřové koleno, zalijeme vodou, osolíme a vaříme nejméně hodinu. Scedíme, obereme maso od kosti a kůže, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Ještě zaprášíme mletou paprikou a krátce orestujeme. Opatrně ji vlijeme do vývaru, přidáme zelí, dosolíme, opepříme a dovaříme.
  • 3
    Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a kysanou smetanu podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.