Zelňačka vánoční
80 min.
Ingredience
- 1800mililitrůVoda pitná
- 500gramůZelí kysané
- 100gramůHouby sušené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůSmetana zakysaná 14%
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 300gramůRybí hlavy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hlavy z kapra vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a vaříme 35 až 40 minut. Mezitím namočíme houby, necháme 20 minut máčet, propláchneme čistou vodou, zelí trochu pokrájíme. Kapří hlavy vyndáme z vývaru, obereme maso, pokrájíme a vrátíme do polévky. Přidáme, zelí, houby a povaříme. Z oleje a mouky usmažíme světlejší jíšku a přilijeme do polévky. Povaříme, nakonec dochutíme solí, pepřem a mimo oheň přimícháme kysanou smetanu. Slavnostní polévku nalijeme do svátečních talířů a podáváme ji horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.