Zelňačka vánoční

80 min.
Slovensko

Ingredience

    • 1800mililitrůVoda pitná
    • 500gramůZelí kysané
    • 100gramůHouby sušené
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 300gramůSmetana zakysaná 14%
    • 10gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 40mililitrůOlej rostlinný
    • 300gramůRybí hlavy
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlavy z kapra vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a vaříme 35 až 40 minut. Mezitím namočíme houby, necháme 20 minut máčet, propláchneme čistou vodou, zelí trochu pokrájíme. Kapří hlavy vyndáme z vývaru, obereme maso, pokrájíme a vrátíme do polévky. Přidáme, zelí, houby a povaříme. Z oleje a mouky usmažíme světlejší jíšku a přilijeme do polévky. Povaříme, nakonec dochutíme solí, pepřem a mimo oheň přimícháme kysanou smetanu. Slavnostní polévku nalijeme do svátečních talířů a podáváme ji horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.