Zelňačka z hovězího bujonu

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 1 litru hovězího bujonu z kostky dáme vařit kysané zelí i se šťávou (nebudeme ho proplachovat). Oloupeme a omyjeme 2 brambory, pokrájíme je na malé kostky a přidáme do polévky spolu s kmínem, bobkovým listem a solí. Přivedeme k varu a pomalu pod pokličkou vaříme minimálně 25 minut.
  • 2
    Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky, klobásu na kolečka a oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytý kopr drobně posekáme.
  • 3
    V pánvi si rozpustíme slaninu, přidáme klobásu a ktátce ji orestujeme dozlatova. Pak ji vyjmeme z omastku a odložíme do misky. Na omastek dáme lžíci mouky a usmažíme si světlou jíšku, kterou když vychladne, smícháme se smetanou a přimícháme ji do zelnačky. Vaříme dalších 10 minut. Polévku podle potřeby dochutíme solí a cukrem a koprem.
  • 4
    Těsně před podáváním dáme do polévky slaninu a kolečka klobásy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.