Zelnáčky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, slaninu nakrájíme nadrobno, zelí slijeme a překrájíme.
  • 2
    Na oleji osmažíme cibuli a slaninu dozlatova, opepříme, přimícháme zelí a zvolna dusíme, až se vydusí všechna voda.
  • 3
    Do misky rozdrobíme droždí, utřeme s cukrem, přimícháme lžíci vlažné vody a lžíci mouky. Necháme droždí vzejít.
  • 4
    Do mísy prosejeme obě mouky, vmícháme sůl, kmín, vykynutý kvásek, promícháme, přidáme vychladlé udušené zelí, a tolik vlažné vody, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teple kynout.
  • 5
    Vykynuté těsto zpracujeme na vále, rozdělíme na kousky, roztáhneme do placek, klademe na plech, potřeme vodou a posypeme mákem. Placky přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut.
  • 6
    Placky v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.