Zelnáčky
55 min.
Ingredience
- 300gramůMouka žitná celozrnná
- 150gramůSměs Promix T
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 50mililitrůVoda pitná
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- Na posypání
- 50mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMák - semena
- Na zelí
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůAnglická slanina
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 300gramůZelí kysané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, slaninu nakrájíme nadrobno, zelí slijeme a překrájíme.
- 2Na oleji osmažíme cibuli a slaninu dozlatova, opepříme, přimícháme zelí a zvolna dusíme, až se vydusí všechna voda.
- 3Do misky rozdrobíme droždí, utřeme s cukrem, přimícháme lžíci vlažné vody a lžíci mouky. Necháme droždí vzejít.
- 4Do mísy prosejeme obě mouky, vmícháme sůl, kmín, vykynutý kvásek, promícháme, přidáme vychladlé udušené zelí, a tolik vlažné vody, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teple kynout.
- 5Vykynuté těsto zpracujeme na vále, rozdělíme na kousky, roztáhneme do placek, klademe na plech, potřeme vodou a posypeme mákem. Placky přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut.
- 6Placky v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.