Zelňáky
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůZelí kysané
- 150gramůSádlo škvařené
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyMajoránka
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
47 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
127 mg
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní kysané zelí, sádlo, vejce, sůl a pepř. Promícháme pomocí vidličky, rukama zpracujeme těsto. Rozválíme z něj placku o síle asi 0.5 cm a dáme ji na plech, který jsme vymazali sádlem. Placku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme majoránkou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Pak na plechu placku rádýlkem nakrájíme na čtverce, dáme do předem vyhřáté trouby péct.
- 2Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova. Zelňáky podáváme horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.