Zelňáky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
47 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
127 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní kysané zelí, sádlo, vejce, sůl a pepř. Promícháme pomocí vidličky, rukama zpracujeme těsto. Rozválíme z něj placku o síle asi 0.5 cm a dáme ji na plech, který jsme vymazali sádlem. Placku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme majoránkou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Pak na plechu placku rádýlkem nakrájíme na čtverce, dáme do předem vyhřáté trouby péct.
  • 2
    Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova. Zelňáky podáváme horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.