Zelňáky s kuřecím masem
50 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůZelí kysané
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaKmín drcený
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme zelí. Kysané zelí scedíme a je-li dlouhé, překrájíme ho. Potom do zelí přidáme vejce, mouku, pivo, kmín a trochu soli a vytvoříme těstíčko.
- 2Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které naklepeme. Osolíme a opepříme.
- 3V pánvi si rozpálíme polovinu dávky oleje a maso na něm prudce osmahneme. Potom ho děrovanou naběračkou vyndáme ven z pánve.
- 4V jiné pánvi si rozehřejeme zbylý olej. Ze zelného těsta si uděláme placičku, na tu dáme plátek masa. Maso překryjeme druhou zelnou placičkou, dbáme při tom na to, aby se těstíčko spojilo i po bocích. Opékáme na oleji z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.