Zelné brambory
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 150gramůSlanina vepřová
- 8kusůBrambory vařené ve slupce
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
18 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelné listy zbavíme tvrdých žeber, svineme a tence nakrájíme. Zelí dáme do mísy, osolíme, okmínujeme a necháme stát. Po chvíli zelí promícháme a rukama promačkáme, až pustí šťávu.
- 2V kastrůlku rozpustíme nakrájenou slaninu, když zezlátne, přilijeme opatrně ocet a ihned přiklopíme pokličkou. Necháme přejít varem a odstavíme.
- 3Brambory uvařené ve slupce oloupeme, ještě horké nakrájíme na kostky a vsypeme do zelí. Promícháme a polijeme připravenou slaninou.
- 4Pokrm podáváme na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.