Zelné brambory

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
18 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zelné listy zbavíme tvrdých žeber, svineme a tence nakrájíme. Zelí dáme do mísy, osolíme, okmínujeme a necháme stát. Po chvíli zelí promícháme a rukama promačkáme, až pustí šťávu.
  • 2
    V kastrůlku rozpustíme nakrájenou slaninu, když zezlátne, přilijeme opatrně ocet a ihned přiklopíme pokličkou. Necháme přejít varem a odstavíme.
  • 3
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, ještě horké nakrájíme na kostky a vsypeme do zelí. Promícháme a polijeme připravenou slaninou.
  • 4
    Pokrm podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.