Zelné buchtičky
50 min.
Ingredience
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 2gramyMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná celozrnná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej slunečnicový
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Menší hlávku bílého zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, nakrájíme ho nadrobno (nebo nastrouháme). Dáme ho do hrnce na rozpálené máslo s olejem. Přidáme k němu sůl, cukr, kmín a pepř. Zelí promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout.
- 2Připravíme si těsto: k vychladnutému zelí nalijeme 1 dl mléka, ve kterém jsme si rozmíchali kvasnice. Přidáme do něj 2 vejce, celozrnnou mouku a vše důkladně promícháme. těsto dáme na pomoučený vál a uhněteme polotuhé těsto. Podle potřeby přidáme hladkou mouku.
- 3Z těsta vyválíme válečky silné asi 2 cm, dlouhé 7-8 cm. V pekáčku si rozehřejeme olej. Podlouhlé buchtičky poskládáme na plech asi 1 cm od sebe, povrch potřeme rozpuštěným máslem. Necháme je v teple asi 15-20 minut vykynout.
- 4Pečeme při 200°C přibližně 20-30 minut dozlatova. Upečené zelné buchtičky vyklopíme do mísy a hned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.