Zelné buchtičky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší hlávku bílého zelí očistíme, rozpůlíme, vykrojíme košťál, nakrájíme ho nadrobno (nebo nastrouháme). Dáme ho do hrnce na rozpálené máslo s olejem. Přidáme k němu sůl, cukr, kmín a pepř. Zelí promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout.
  • 2
    Připravíme si těsto: k vychladnutému zelí nalijeme 1 dl mléka, ve kterém jsme si rozmíchali kvasnice. Přidáme do něj 2 vejce, celozrnnou mouku a vše důkladně promícháme. těsto dáme na pomoučený vál a uhněteme polotuhé těsto. Podle potřeby přidáme hladkou mouku.
  • 3
    Z těsta vyválíme válečky silné asi 2 cm, dlouhé 7-8 cm. V pekáčku si rozehřejeme olej. Podlouhlé buchtičky poskládáme na plech asi 1 cm od sebe, povrch potřeme rozpuštěným máslem. Necháme je v teple asi 15-20 minut vykynout.
  • 4
    Pečeme při 200°C přibližně 20-30 minut dozlatova. Upečené zelné buchtičky vyklopíme do mísy a hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.