Zelné listy s vepřovou nádivkou
50 min.
Ingredience
- 160gramůZelí hlávkové bílé
- 400gramůVepřové maso mleté
- 50gramůKroupy malé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůCibule
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyZázvor mletý
- 400gramůBrambory vařené
- 20gramůSádlo škvařené
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby změkly. Kroupy trochu podusíme, cibulku osmahneme na kousku másla. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme cibulku, kroupy, vejce, ochutíme mletým zázvorem a masovou směs rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do zelného listu, vyskládáme do pekáčku, přidáme kousek sádla a podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání asi 1/2 hodiny.
- 2Jednotlivé porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.