Zelné listy s vepřovou nádivkou

50 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby změkly. Kroupy trochu podusíme, cibulku osmahneme na kousku másla. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme cibulku, kroupy, vejce, ochutíme mletým zázvorem a masovou směs rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do zelného listu, vyskládáme do pekáčku, přidáme kousek sádla a podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání asi 1/2 hodiny.
  • 2
    Jednotlivé porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.