Zelné lívance

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přisypeme hladkou mouku, kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a přidáme do mísy. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme stejně velké placičky. V pánvi rozpálíme olej a placičky na něm smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.
  • 2
    Lívance rozdělíme na talíře, v pánvi rozškvaříme kostičky slaniny a lívance polijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.