Zelné lívance
40 min.
Ingredience
- 250gramůZelí kysané
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 75gramůMouka polohrubá
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 40mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přisypeme hladkou mouku, kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a přidáme do mísy. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme stejně velké placičky. V pánvi rozpálíme olej a placičky na něm smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.
- 2Lívance rozdělíme na talíře, v pánvi rozškvaříme kostičky slaniny a lívance polijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.